Vkaren

Dette projekt omhandler ideudvikling og skitse af, hvordan en grund i Odense Centrum kan udnyttes til skabe nye rammer for både bolig og erhverv.

Grunden rummer en eksisterende bygning til er- hvervsformål og er beliggende i området mellem togbanen og havnen, omkranset af hhv. Tietgen Business, Skat samt Storms Pakhus, hvor et frem- tidigt street food marked åbner. Grunden har så- ledes en beliggenhed tæt ved flere uddannelses- institutioner, Byens Bro samt havnen.

Typologien tager udgangspunkt i sine omgivelser: en simpel rektangulær grundplan, stort volumen, 

sadeltag samt søjlernes rytme i facaden på Storms Pakhus. En trempelløsning med udnyttet tagetage sørger for et kompakt volumen, som udnyttes ef- fektivt i forhold til sin størrelse. Erhverv placeres i stueetagen med åbenhed mod Lerchesgade. Boliger af varierende størrelse placeres på 1. og 2. sal, som giver mulighed for kig mod havnen. De dybe etager bearbejdes for at nedbryde det store volumen og skabe rum for altaner og karnapper orienteret mod udsigt og aftensol fra vest. En søj- legang mod sydøst giver adgang og overdækning til boligerne.

Lokation

Odense​

Kategori

Erhverv og bolig

Type​

Nybyg​geri

Omfang

950 m2

Årstal

2017

Status

Skitseprojekt​

telefon_2 63 32 60 11    e-mail_2 as@sunkeark.dk  adresse_2 Andresens Købmandsgård 1, 2. Sal, 5300 Kerteminde​