Vuggestue og børnehave i Revninge​

Kertemindeegnens Friskole ønsker at etablere børnehave og vuggestue i en eksisterende bygning ved skolen i Revninge. Dette skitseprojekt søger at skabe en funktionel og optimal planløsning til formålet med det benspænd at genbruge de eksisterende bygningselementer så vidt muligt.

Vuggestue og børnehave i Revninge

Et nyt vindfang markerer den nye ankomstsituation på husets nordside, hvor de større børn har uderum. Vuggestuens uderum placeres afskærmet i husets sydvendte gård, afskærmet mod vejen.

Den indvendige planløsning er præget af de eksisterende bærende bygningsdele, samtidig med at planen gentænkes fuldstændig i forhold til den nuværende anvendelse. En ny ganglinje etableres som et forbindelsesled mellem husets to zoner: vuggestue og børnehave. De primære rum opdeles yderligere i mindre zoner, som giver mulighed for forskellige grader af aktivitet, støj, leg mv. En del af en eksisterende sal og scene inddrages, og der opnås stor og interessant rumlighed i børnehaven. Etablering af en sydvendt karnap i vuggestuen giver forbindelse til omverdenen, lys og sol. Sekundære funktioner som garderobe, personalefaciliteter, toilet, puslerum mv. arrangeres langs gangens sider, så bygningens areal udnyttes så vidt muligt.

Lokation

Revninge, Fyn

Kategori

Kultur og uddannelse

Type​

Ombygning

Omfang

350 m2

Årstal

2017

Status

Skitseforslag

telefon_2 63 32 60 11    e-mail_2 as@sunkeark.dk  adresse_2 Andresens Købmandsgård 1, 2. Sal, 5300 Kerteminde​