Sommerhus Kløvervej

Projektet omfatter en tilbygning og modernisering af et sommerhus i Sommerbyen i Kerteminde. Sommerbyen blev etableret efter 2. Verdenskrig, hvor Kerteminde udlejede jordstykker til byens borgere med mulighed for opførsel af hytter på maksimalt 18 m2. Området har derfor udviklet sig af meget beskeden karakter og kan nok bedst sammenlignes med kolonihaveforeninger, hvor småbygninger er blevet opført på må og få. Takket være et skrånende terræn og lave bygningshøjder har næsten alle huse en fantastisk havudsigt mod øst. I dag består Sommerbyen som en grundejerforening med huse på maksimalt 60 m2.​

​Visionen for projektet har været at omfavne den fantastiske udsigt og samtidig bevare et hus af beskeden og pragmatisk karakter.​

Huset indrettes med stue og køkken mod udsigten i øst og sekundære funktioner mod vest. Østgavlen udføres med store glaspartier for at omfavne panoramaudsigten. Her etableres samtidig en skorsten, som stabiliserer husets konstruktion, samt brændeovn indvendigt og pejs på terrassen. Ved at forlænge tagfladen mod øst etableres en overdækket veranda. Tagfladen understøttes af en søjlekonstruktion, som danner rum på verandaen og forstærker perspektivet i udsigten.

Husets nuværende loftshøjde virker trykkende, og derfor ombygges tagkonstruktionen for at give loft til kip. Denne manøvre giver mere loftshøjde uden at øge bygningshøjden. Herved bevares bagboens havudsigt. Huset beklædes med en slank listebeklædning, der går godt i spænd med Sommerbyens beskedne charme.​

Lokation

Sommerbyen, Kerteminde​

Kategori

Bolig​, Sommerhus

Type​

Ombygning​

Omfang

60 m2​

Årstal

2016​

Status

Skitseprojekt​

telefon_2 63 32 60 11    e-mail_2 as@sunkeark.dk  adresse_2 Andresens Købmandsgård 1, 2. Sal, 5300 Kerteminde​